Kepler hipnotizması

Kımıl kımıl yıldızlar, yörüngeler, gezegenler. Şaşı bak şaşır. Bir de yakınlaşıp uzaklaşıyor. Hipnotize edici. Dönüşlere takılınca alıp götürücü. Bir acayip şey.

Şu an bildiğimiz 1705 adet dış gezegen var (exoplanet). Dış gezegenler, Güneş Sistemi dışında bulunan gezegenler. Bunlarda hayat olabileceğine dair umut var.

Bir de Kepler adında bir teleskop var. Güneş’in etrafında dönüyor bizim gibi ve görevi bu dış gezegenleri tespit etmek.

Washington Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Ethan Kruse, şimdiye kadar Kepler teleskobu tarafından tespit edilen bütün gezegenleri tek bir animasyona sığdırmış.

Bu çalışmaya saygıyla şapka çıkarıyoruz.

Kullandığı kaynak kodu da paylaşmış kendisi. İsteyen girip oynayabilsin diye. https://github.com/ethankruse/kepler_orrery adresindeki kod ile kendi kımıllarınızı yaratabilirsiniz.

Fakat şu yasal uyarıyı da yapmak zorundayız:
“Bu bilişim. Fazla kafa yorarsan sıyırırsın.(..) Kafayı taktın mı o zaman işin kötü. Çok fazla. Hikmetine. Fazla şeyapmamak lazım.”

The following two tabs change content below.

Tılsımlı Kuark

Beğendiği bilimsel haberleri kendi çapında paylaşırken bir gün, “Gel burada paylaş, bir işe yarasın,” dediler. O gün bugündür yazıyor işte. Durduramıyoruz. Mühendis ama gönlü sosyal bilimlerde. Işığı çok sever. Bir de Solvay Konferansı’na katılmak isterdi çünkü bütün favori insanları orada.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.